Edunvalvonnallinen ja liikunnallinen VOPE – seminaari Kirkkonummella

Syyskuun puolivälissä OAJ pääkaupunkiseudun alueyhdistys järjesti VOPE – koulutuksen Kirkkonummen Aavarannassa. Helsingin seudun ammatilliset senioriopettajat ry:n hallituksen jäsen Pauli Ronkainen esitteli senioritoimintaa koulukseen osallistujille. Luennon aikana keskusteltiin aktiivisesti mm. osa-aikaeläkkeistä. Läsnä olivat myös kurssin järjestävänä osapuolena yleissivistävien (peruskoulu ja lukio) ja ammatillisten luottamusmiehet, jotka kertoivat jäsenille osa-aikaeläkkeen ehdoista ja käytänteistä.

Toisena luennoitsijana oli psykoterapeutti Mirja Sinkkonen. Hän esitelmöi muutoksista elämässä. Hän käytti useita esimerkkejä töistään. Monelle ihmiselle masennus on vakavampi sairaus kuin rintasyöpä, koska rintasyöpään sairastuneet saavat tukea läheisiltään, kun taas masennus ei näy päältä päin ja masennukseen sairastunut joutuu selviytymään yksin. Ihmisillä tulee olla unelmia ja niistä tulee puhua läheisten kanssa.

Seminaarin liikuntaosuuteen kuului mm. sauvakävelyä ja golfia. Seminaarissa esiteltiin myös Koululiikuntaliiton toimintaa (KLL). Kurssipaikka tarjosi ihanteelliset mahdollisuudet liikunnalliseen toimintaan. Majoitustilojen vierestä lähti puolentoista kilometrin pituinen kuntopolku. Sauvakävelyssä opastettiin seminaarilaisia oikeanpituisten sauvojen valinnassa ja oikeassa sauvakävelytekniikassa. Sunnuntaina pidettiin leppoisa golf-kisa. Voittajaksi swingasi Merja Rissa Espoon  yhteislyseon lukiosta. Leffaliput postitettiin voittajalle seminaarin jälkeen.

Kuvassa golf-kisan voittaja Merja Rissa ja OAJ PKSn koululiikuntaliiton yhteyshenkilö Antti Piiroinen VOPE -koulutus