Energia- ja hyvinvointipäivä

Energia- ja hyvinvointipäivä 24.9.16 / OAJ Pääkaupunkiseutu, KLL ja Elixia

 

Syyskuinen energia- ja hyvinvointipäivä kokosi Akavatalon valopihalle ison porukan kuulemaan tärkeää sanaa. Jutta Gustafsberg avasi päivän räväkällä luennollaan, jossa hän nosti esiin niin fyysisen kuin henkisenkin hyvinvoinnin merkityksen. Esille nostetut asiat olivat varmasti kuulijoille entuudestaan tuttuja (mm. aktiivinen liikkuminen, riittävä lepo, monipuolinen ravinto, säännöllinen vedenjuonti ja hetkessä eläminen), mutta jospa Jutta sai inspiroitua meitä toteuttamaan niitä arjessamme.

Toisena saimme kuulla Jaana Karin väitöskirjassaan esittelemistä liikkujatyypeistä (kilpailija, elämysliikkuja, liikunnan kolhima, uurastaja, liikunnan tuottaja, liikunnan suurkuluttaja ja terveyden korostaja). Jaanan esitys herätti paljon ajatuksia niin omasta liikuntatyypistä opettajana kuin erilaisten liikuntatyyppien opettamisesta. Kannattaa tutustua näihin liikkujatyyppeihin esimerkiksi Neuvokas perhe-sivujen kautta.

Päivän päätteeksi ravitsemusterapeutti/personal trainer Petteri Lindblad herätteli meitä vielä miettimään painonhallinnan perusteita. Petterin tärkeimmät ohjeet olivat 1) syö riittävästi noudattaen säännöllistä ateriarytmiä, 2) vietä mahdollisimman vähän aikaa istuen ja maaten sekä 3) pidä kiinni niistä asioista, jotka tuovat elämääsi iloa ja energiaa.

Tiivis päivä oli hetkessä ohi ja päivän jälkeen oli hengästynyt olo ilman varsinaista liikuntaakin. Mukaan päivästä lähti konkreettisia keinoja henkilökohtaisen hyvinvoinnin edistämiseen sekä tärkeitä ajatuksia opetustyöhön. Seuraavalla kerralla yhdistetään päivään vielä liikkumisosuus niin hyvinvointi tuplaantuu!

img_8682img_8665img_8642img_8634