OAJ on the Road

OAJ Pääkaupunkiseutu järjesti yhteistyössä OAJ Uusimaan kanssa toritapahtuman. Tarkoituksena saada ihmiset ajattelemaan koulutuksen tärkeyttä ja miettimään ketä kuntavaaleissa äänestäisivät. Säästöt kohdistuvat liian usein lapsiin ja nuoriin. Tämä aiheuttaa menojen kertautumisen myöhemmin nuorten syrjäytymisenä.

Narinkkatorilla oli paljon opettajataustaisia kuntavaaliehdokkaita paikalla puhumassa koulutuksen tärkeydestä ja sen vaikuttavuudesta tulevaisuuteen.
Aleksi Valavuori haastatteli Olli Luukkaista, Anne Liimolaa, Raija Vahasaloa, kuntavaaliehdokkaita, kuntapäättäjiä sekä alueyhdistysten puheenjohtajia.Laura Nurmista ja Markku Tikkasta.

Iltatilaisuudessa Olli Luukkainen puhui, mitä meidän tulisi tehdä koulutuksen turvaamiseksi. Yksi tärkeä asia on opettajien käyttämien käsitteiden avaaminen kuntapäättäjille.

 Tulevaisuusnäkymänä puolestaan Ilkka Halava kertoi tarkemmin muuttuvasta opettajuudesta ja oppimisesta. Oppimisympäristö on laajentunut koskemaan koulun lisäksi työpaikkoja. Oppilaiden tasoerot ovat kasvaneet ja tämä lisää opettajien haasteita suunnitella opetusta.