OAJ Pääkaupunkiseudun alueyhdistyksen syyskokous Maistraatinportilla 23.11.2015

Tilaisuuden avasi vakuutusyhtiö Turvan Jouni Haukijärvi. Hän kertoi mitä vakuutuksia on tarjolla ja meille kuuluvista alennuksista, joka on 10% liiton jäsenille. Keskittämällä saa heti 17% alennuksen ja 5 vuoden asiakkuuden jälkeen alennus on 20%. Ei ne alennukset vaan se lähtöhinta. Jouni suositteli pyytämään tarjouksen, suurin osa jäsenistä on säästänyt vakuutuksissaan. Heillä on myös liittokasko, joka on vain jäsenille räätälöity, esim. bonusetu ei laske ensimmäisen vahingon sattuessa.

Alueasiamies Jaana Alaja valotti pääkaupunkiseudun erityispiirteitä kasvatuksen ja opetuksen alalla. Koulutukseen kohdistuvat massiiviset leikkausehdotukset kohdistuvat varhaiskasvatukseen, ammatilliseen opetukseen, korkea-asteeseen että aikuiskoulutukseen ja vapaaseen sivistystyöhön. Niiden vaikutuksia ei ole vielä määritelty tarkasti. Se onkin haastavaa, koska pääkaupunkiseudulla opiskelijoista ei ole pulaa ja täällä voi opiskella lähes mitä tahansa alaa kaikilla koulutusasteilla. Pääkaupunkiseudulle hakeudutaan opiskelemaan ympäri maata ulkomaita myöten.

Ominaispiirteenä on myös runsas yksityisten oppilaitosten ja päiväkotien määrä. Ulkomaisilla yrityksillä on kiinnostusta päästä pääkaupunkiseudun koulutusmarkkinoille. Joidenkin koulutusalojen kilpailutus aiheuttaa myös omat haasteensa. Tekemistä ja valvottavaa siis riittää edunvalvonnassa.

Järjestörakenteen kehittäminen on olennaista alueyhdistyksemme jokaisen jäsenen edunvalvonnan kannalta. Mahdollisen paikallisen sopimisen lisääntyminen ja erilaiset työaika ja palkkauskokeilut pitävät yhdistyksemme jatkuvassa valmiustilassa. Laakereilla ei levätä jatkossakaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Varsinaisen syyskokouksen avasi yhdistyksen puheenjohtaja Hanna Iso-Kuortti. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin yhdistyksen perustajajäsen ja entinen puheenjohtaja Laura Nurminen. Kokouksen  sihteeriksi valittiin Jukka Talvitie sekä pöytäkirjan tarkistajiksi Kaisa Viitanen ja Gretel Ruuskanen. Paikalla todettiin olevan 53 äänivaltaista jäsentä 13 yhdistyksestä.

Kokousväelle esitteli toimintasuunnitelman varapuheenjohtaja Leena Teittinen ja talousarvion puheenjohtaja Hanna Iso-Kuortti. Molemmat hyväksyttiin korjauksitta kokousväen toimesta. Ainoastaan järjestörakenne ja viestinnän budjetin pieneneminen herätti keskusteua.

Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Hanna Iso-Kuortti vuosiksi 2016-2017.

Uudet hallituksen jäsenet valittiin vuosiksi 2016-2017

OAO
Venla Olin                                     Timo Ohmero
Eva Kauhanen                            Tarja Koskinen
Leena Teittinen                           Markku Polamo
Elina Byckling                               Riitta Larne
Seppo Kinkki                                Ritva Hautala

YLL
Piia Mänttäri                                Hans-Joachim Schulze

YSI
Timo Saavalainen                        Pekka Lempiäinen
Jukka Talvitie                              Tuomo Laakso
Maritta Virtanen                         Tarja Tuohimaa
Matti kangasniemi                     Antti Piiroinen
Mikko Löyttyniemi                      Aki Saariaho
Gretel Ruuskanen                     Veera Raivio
Matti Jussila                                Piritta Hellberg
Antti Karetie                                Annamari Kolari
Tiina Pesonen                              Kari Kastu

LTOL
Kirsi Sutton                                   Kaisa Viitanen
Salla Sutinen                                Sanna Tilli
Merja Laitinen                              Camilla Ojala

FSL
Joakim Häggström                     Pamela Leka

Tilintarkastajaksi valittiin KHT-yhtymä KPMG Oy Ab