OAJ Pääkaupunkiseudun sääntömääräinen kevätkokous Tikkurilassa

OAJ Pääkaupunkiseudun sääntömääräinen kevätkokous pidettiin tällä kertaa Vantaalla,  Laurean Tikkurilan toimipisteellä.


Tilaisuus alkoi tuttuun tapaan valtakirjojen tarkistuksella sekä osallistujien kirjaamisella.Tarjolla oli tietenkin myös pientä purtavaa, koska useimmat tulevat
suoraan töistä paikan päälle.

Koulutusosiossa tällä kertaa oli vuorossa ammatillisten asiat. Kirsti Hietaranta, työmarkkina-asiamies, kertoi meille ajankohtaisia kuulumisia ja juuri sopivasti tänään OAJ julkisti työolobarometritutkimuksen, joka on tehty opettajille osoitettujen kyselytutkimusten pohjalta. Näin ollen saimme tuoreen katsauksen tutkimustuloksista. Tutkimus nosti esiin, että ammatillisten opettajien tulokset ovat heikoimmat.He siis voivat tällä hetkellä huonoiten eri opettajaryhmistä. Tähän tulokseen varmasti vaikuttaa ammatillisen puolen tämän hetkinen tila, jossa myllertää todella paljon. Epävarmuus on sen myötä lisääntynyt ja vaikuttaa sekä opettajien jaksamiseen että työmotivaatioon. Tutkimuksesta lisää tietoa nähtävillä: oaj->Medialle-> esitteet ja julkaisut.

Varsinaisen kokouksen aloitti puheenjohtajamme Laura Nurminen ja ensimmäisenä oli vuorossa yllätys. Teittisen Leena, toinen varapuheenjohtajamme palkittiin Akavan hopeisella ansiomerkillä. Akavan hopeisen ansiomerkin on ansainnut myös OAJ:n ensimmäinen varapuheenjohtaja Kari Kinnunen, joka ei ikävä kyllä päässyt kevätkokoukseen paikalle merkkiä hakemaan.

Kokousten puheenjohtajiksi olemme perinteen mukaan kutsuneet merkittäviä henkilöitä yhdistystoiminnan piiristä. Tällä kertaa kutsun vieraaksemme sai SOOL:n puheenjohtajan Juulia Petäjä, joka veti kokouksen todella hyvin ja napakasti.

Kokouksessa hyväksyttiin toimintakertomus pienellä stilisoinnilla sekä myönnettiin vastuuvapaus hallituksen jäsenille ja muille tilivelvollisille.