OAJ:n valtuusto oli koolla 25.-27.11.2015

OAJ:n valtuuston syyskokous pidettiin tänä syksynä Vantaalla. Käsiteltävinä aiheina oli toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen vuodelle 2016. Edellisten lisäksi käsiteltiin ajankohtaisia edunvalvonta- ja järjestöasioita, joista valtuutetut pyysivät eniten puheenvuoroja. Valtuuston kokouksessa tehtiin myös 8 ponsiesitystä asioista, joihin valtuutetut haluavat OAJ:n panostavan toiminnassaan.

Pääkaupunkiseudulla on 29 OAJ:n valtuutettua eri opettajaryhmistä. Valtuutettumme olivat hyvin näkyvillä valtuuston kokouksessa pitämällä puheita eri aiheista, mm. järjestörakenteesta, pitkien lomien lyhentämisestä, lukion ja tuntiopettajien asemasta. Huomiota herättävin ”puheista” oli Sami Nurmisen esittämä ja Gretel Ruuskasen tulkkaama lauluesitys, joka oli tehty OAJ pääkaupunkiseudun linjauksen mukaan ostovoimantasausjärjestelmästä.

PKSn laulu“Pääkaupunkiseudun opettaja, maksaa yhä pientä kaksiota.
Kun kollegansa Kainuussa, on vapaa talon veloista.
Vantaa, Espoo sekä Helsinki, maksaa eläminen hirveesti.
Vaan kollegansa Lapissa on uuden auton ratissa.
(Mut) saan kehittää saan, tehdä monta HOIKSiaa!
Digilikka, ilmiö, Suomi nousuun, Se on selviö.

On meillä paljon kouluja, toki iso osa homeessa.
Myös Pääkaupunkiseudulla, yskii, yskii opettaja.
Vois toki muuttaa muualle, ehkä Itä-Suomen suunnalle.
Mut kuka sitten opettaa? Ja täällä mua tarvitaan.
(Mut) saan kehittää saan, tehdä monta HOIKSiaa!
Digilikka, ilmiö, Suomi nousuun. Se on selviö”.

Valtuusto hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä aloitti strategiatyön valmistelun kehittääkseen OAJ:n toimintaa. Mille pohjalle strategiaa rakennetaan, mikä on tavoitteemme sekä millä keinoin näihin tavoitteisiin päästään. Tämä työ aloitettiin tässä valtuustossa ja työtä jatketaan ensi vuoden valtuuston kokoukseen asti, jolloin strategiasta on tarkoitus tehdä päätös.