Varhaiskasvatuspäivän Iltamat 17.3.2017

Lastentarhanopettajaliitto järjesti 16.3.2017 Valtakunnallisen Varhaiskasvatuspäivän jo 27. kerran. Suomessa päiväkotien varhaiskasvatukseen osallistuu lähes 300 000 lasta. Päiväkoteja on 3 700.

Varhaiskasvatuspäivän Iltamat 17.3.2017

“Lastentarhanopettajan työ on helppoa?!?

Pitää vain;

hallita oma alansa

ja vähän psykologiaa

ja kasvatustieteitä

ja filosofiaa

tietotekniikkaa lainsäädäntöä
ja lakiasetuksia

joita sitten hallitus suuressa viisaudessaan muuttelee…

niin ja – opetussuunnitelma, sitä ei saa unohtaa!”

Osin näillä sanoilla LTOL-jaoston puheenjohtaja Kirsi Sutton toivotti lämpimästi tervetulleeksi lukuisan joukon lastentarhanopettajia Varhaiskasvatuspäivän Iltamiin Helsingistä, Espoosta, Vantaalta ja Kauniaisista. LTOL-jaosto ja jäsenet juhlistivat Varhaiskasvatuspäivää, jonka tavoitteena on kertoa opettajuudesta päiväkotien varhaiskasvatuksessa.
Lastentarhanopettajan osaamisella on tutkitusti myönteisiä vaikutuksia lapsen koko loppu elämälle.

 

Varhaiskasvatuspäivän jäsentilaisuuden järjestämisen vetovastuu oli tällä kertaa Espoolla. Juhlapaikka Ravintola Keilaniemen Ranta edustaa espoolaisuutta merellisen sijaintinsa vuoksi mainiosti. Jälkiruokaa, vaniljaista jogurttipannacottaa, kehuttiin erityisesti. Iltamien ohjelmasta ja iloisesta tunnelmasta vastasivat Viihdekuoro Cawiar ja Stand up- koomikko Jaakko Suomala.
Iso kiitos Iltamien työryhmälle järjestelyistä!

“Olemme muuttuvan pedagogisen toimintakulttuurin kannalta merkittävässä käännekohdassa. Nyt jos koskaan tarvitaan lastentarhanopettaja vastaamaan varhaiskasvatuksen pedagogiikasta”, totesi Lastentarhanopettajaliiton puheenjohtaja, OAJn 3. varapuheenjohtaja Anitta Pakanen illan tervehdyspuheessaan. Hän muistutti myös LTOLn Kuntavaali-tavoitteista:

Sivistyskunta pitää huolen pienimmistäkin kuntalaisista!
Kiitos kaikille Varhaiskasvatuspäivän Iltamiin osallistuneille!
Nyt on pedagogiikan aika!

https://lastentarhanopettajankoulutus125.com/2017/03/15/varhaiskasvatuspaiva-16-3-nyt-on-pedagogiikan-aika/

Merja Laitinen, LTOL-jaoston varapj.